Prima pagină Despre Colegiul National Evenimente Festivalul de film documentar, ASTRA FILM JUNIOR, 10-11 apr. 2014

Festivalul de film documentar, ASTRA FILM JUNIOR, 10-11 apr. 2014

Festivalul de film documentar pentru copii, ASTRA FILM JUNIOR

* Colegiul Național, Iași - 10-11 aprilie 2014 *


Festivalul de film documentar pentru copii se va desfășura în zilele de joi și vineri, 10-11 aprilie 2014 și se va adresa elevilor din clasele a V-a și a VI-a.

Pentru al treilea an consecutiv, Astra Film-CNM Astra în parteneriat cu Institutul Francez din România va organiza ASTRA FILM JUNIOR la nivel național, sub numele de ASTRA FILM JUNIOR ON TOUR, și va prezenta programul ASTRA FILM JUNIOR din 2013 cu tema JOCUL în câteva orașe ale României, în săptămâna 7-11 aprilie 2014. Conform Ministerului Educației din România, această săptămână intitulată “Să știi mai multe, să fii mai bun!” va fi dedicată în exclusivitate activităților educațional extrașcolare.

La ASTRA FILM JUNIOR 2013, care s-a desfășurat în luna octombrie a anului trecut în cadrul ediţiei aniversare 20 de ani de ASTRA FILM FESTIVAL - Festivalul internaţional de film documentar, unul dintre cele mai prestigioase şi mai interesante festivaluri de film din Europa, cel mai vechi festival internaţional din ţară, au participat mii de copii din județul Sibiu.

ASTRA FILM JUNIOR 2013 a avut ca temă JOCUL – atât de necesar dezvoltării lor psihologice, sociale, emoţionale, fizice şi cognitive. Astra Film Junior propune copiilor ca, prin intermediul filmului documentar, să afle mai multe despre cum se joaca copiii din lumea întreagă, dar şi despre cum sunt realizate jucăriile. Iar pentru că în limba română, „joc” înseamnă activităţi distractive, dar şi dans popular - emblemă vie a unei ţări şi a unei culturi -, Astra Film Junior on Tour propunem şi o călătorie în diferite colţuri ale lumii, ghidaţi de copiii de acolo, care ne vor prezenta frumuseţea dansului lor tradiţional pe care îl preţuiesc şi îl învaţă.

Ediţia din acest an ASTRA FILM JUNIOR ON TOUR se adresează elevilor de şcoală primară și gimnaziu (6-14 ani). Pentru a înlesni înţelegerea filmelor de către cei mici, filmele vor fi dublate în limba română.

Programul educaţional pentru copii, ASTRA FILM JUNIOR, a fost iniţiat în 2009 de ASTRA FILM FESTIVAL, din necesitatea unei educaţii prin imagine puţin existente în România şi din dorinţa de a oferi un program de calitate ca o alternativa la programele TV care încearcă transformarea publicului urmând conceptul „devin ceea ce vad”.

ASTRA FILM JUNIOR a devenit una dintre cele mai de amploare activităţi educaţionale extraşcolare. Din 2012, Festivalul Astra Film Junior a fost solicitat să se desfăşoare de 2 ori şi la nivel naţional în săptămâna dedicată activităţilor naţionale extraşcolare. Dacă în 2012 AF Junior s-a desfăşurat în 6 oraşe, în 2013 s-a desfăşurat în 21 de localităţi din România sub numele de Astra Film Junior ON TOUR Acest lucru a fost posibil şi datorită unui parteneriat foarte valoros şi de prestigiu cu Institutului Francez care a solicitat ca programul Astra Film Junior Sibiu să se desfăşoare şi în centrele sale din ţară.

ASTRA FILM JUNIOR este singurul program de educaţie vizuală prin film documentar din România dedicat copiilor şi adolescenţilor. Până în prezent, la Festivalul Astra Film Junior au participat zeci de mii de elevi.

Menţionăm că, începând cu ediţia a V-a AF Junior, Ministerul Educaţiei Naţionale este partener ASTRA FILM JUNIOR.

ASTRA FILM JUNIOR este laureat al Galei Societăţii Civile în 2012 la secţiunea Educaţie, Învăţământ, Cercetare.

Mulțumim ZODIAK RIGHTS  pentru dreptul de a include în programul ASTRA FILM JUNIOR ON TOUR 2014 filmele HAI SĂ NE JUCĂM! și HAI SĂ DANSĂM!

Partener ASTRA FILM JUNIOR ON TOUR 2014 este și LEGO România.

Contact

  • Str. Arcu, Nr. 4, Cod 700125, Loc. Iaşi
  • Tel: (0040) 0232 214036
  • Fax: (0040) 0232 264385
  • Email: office@cniasi.ro (colegiulnationaliasi@yahoo.com)
  • Website: www.colegiulnationaliasi.ro

Diplome

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner