Prima pagină Despre Colegiul National Evenimente Colegiul Național la FILIT, 2015

Colegiul Național la FILIT, 2015

Colegiul Național la FILIT
* 1-5 octombrie 2015 *

Elevii Colegiului Național Iași au participat în zilele de 2 și 3 octombrie 2015 la „Întâlnirile Alecart”, organizate în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere, unde au dialogat cu scriitorii: Petre Barbu, Philip Ó Ceallaigh și Liliana Corobca.

„Niciun scriitor nu există în afara cărților lui”, spunea Eugene O'Neill, însă nici autonomia literaturii nu este absolută: destinul operei se rotunjește când intrăm în dialog cu viziunea, cu stiloul și cu mintea care au conceput-o. Aceasta este premisa de la care Întâlnirile Alecart au inițiat un savuros schimb de idei între autori și tineri pasionați de lectură, dornici să descopere mecanismele din spatele creațiilor și să se racordeze, prin cultură, la trecut, la prezent și la perspectivele deschise spre viitor, după cum afirma Laura Ștreangă (elevă în clasa a XI-a, redactor Alecart).

Moderatoarea evenimentelor a fost Nicoleta Munteanu, iar coordonatori: Emil Munteanu și Tudor Berbinschi (elev în clasa a XI-a, redactor-șef Alecart).

Mai multe detalii pe http://alecart.ro/ev/intalniri-filit/filit2015/.

 

 

Contact

  • Str. Arcu, Nr. 4, Cod 700125, Loc. Iaşi
  • Tel: (0040) 0232 214036
  • Fax: (0040) 0232 264385
  • Email: office@cniasi.ro (colegiulnationaliasi@yahoo.com)
  • Website: www.colegiulnationaliasi.ro

Diplome

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner